Spring til indhold

PANPSYKISME

Traume Behandling - REM Re-Mapping

PANPSYKISME

Er læren om at ikke kun mennesker og dyr, men også planter og materielle objekter (som for eksempel en sten) er beriget med bevidsthed (ånd). Panpsykisme beskriver bevidsthed som fundamental og allestedsværende.

De fleste grene, inden for videnskabelige studier af bevidsthed, samt langt de fleste grene inden for kvantefysik, viser at bevidsthed er fundamental. Altså at bevidsthed er årsag til alt hvad der er. Det betyder i alt sin enkelthed, at det er bevidsthed der har skabt universet, og alt i det (uden undtagelse) og at bevidsthed til stadighed, både skaber og vedligeholder illusionen af masse.

Dette forudsætter at hvis bevidsthed har skabt alt, så må det også VÆRE i alt, da selve det at skabe noget, og vedligeholde det, kræver en induktion af den oprindelige bevidsthed. Hvilket betyder at hver gang bevidsthed skaber noget, må det opgive en lille del af sig selv, til fordel for det skabte.

SÅ ALT ER BEVIDST

I mere eller mindre grad. Mennesket er den mest bevidste samling af masse, vi kender til (tror vi) og en sten er nok den mindst bevidste. Vi ved fra kvantefysikken, at elementarpartikler som fotoner, elektroner, neutroner, protoner med flere. Har en eller anden form for bevidsthed, hvor de kan vælge imellem at præsentere sig som partikler af masse, eller bølger af muligheder, alt efter om de bliver observeret eller ej. Og da det jo er disse partikler, der skaber alt i universet, er der ikke langt til at beskrive, selv den bil du kører rund i, som bevidst på et eller andet plan.

DET STORE SPØRGSMÅL

Er jo så, hvilken bevidsthed, der startede det hele? Hvad var bevidst for 13.8 milliarder år siden, inden vores univers blev til? Det lette svar er: det gjorde Higgs feltet! Higgs feltet er et “teoretisk” felt af potentiale, som er, og kan være årsag til alt hvad der er, og kan blive. Vi ved med rimelig sikkerhed, at det er Higgs feltet, i samspil med Higgs boson partiklen, der er årsag til alt masse, hvilket kun kan betyde at Higgs feltet er bevidsthed.

VI VED ALTSÅ

(Eller vi tror vi ved) at der er et hav af potentiale (Higgs feltet) som ligger som et fundament under vores virkelighed, og som er årsag til den. Og da bevidsthed er fundamental, må Higgs feltet være ren bevidsthed. Dette felt af energetisk potentiale, er den eneste virkelighed der findes. Alt andet er en illusion, eller en projektion, skabt af, vedligehold af og induceret med bevidsthed.

SÅ INDIVIDUALTITET ER EN ILLUSION

Der er ikke dig, og mig og alle de andre. Der er ikke os, og Jorden, og universet, og alt i det. Der er KUN EN bevidsthed “ALTET” kunne man kaldet det, og følelsen af at være adskildt er en illusion.

Når vi kigger op på nattehimlen, på en stjerneklart nat. Så ser vi alle sammen månen. Ikke fordi vi hver især skaber vores egen lille individuelle virkelighed, med en måne som en del af den. Men fordi vi kollektivt skaber denne virkelighed, simpelt hen fordi individualitet er en illusion.

HVORFOR FØLER VI OS ADSKILDT?

Det Gør vi fordi vi har udviklet noget vi kalder EGO´et. Det er vores ego der definerer en illusion af adskildthed. Jeg plejer at sammenligne dette scenarie med et uendeligt hav, hvor der bliver smidt en hula hop ring ud. Nu kan man fristes til at individualisere vandet inde i hula hop ringen som noget andet vand, end vandet uden for. Selvom vi jo god ved at det er en yderst flydende grænse, simpelt hen fordi, vandet under ringen, og inde i renten på ingen måde er begrænset af den, men med lethed flyder ind og ud og under og over ringen. Men hvis jeg nu kalder vandet “inde” i ringen Birger, så er illusionen komplet. Så længe jeg fokuserer på ringen, og ikke på vandet der flyder let ind og ud, så kan jeg rimeligt let opretholde illusionen af en individuel masse, inde i ringen, kaldt Birger. Virkeligheden er at ringen er det eneste der er konstant, og at det i denne analogi, er det der repræsenterer vores EGO

DET ER DERFOR VI ER EGOISTER

Det er vi nødt til at være, for at opretholde illusionen af individualitet. Det er kun egoet der adskiller os fra alt andet. Hvorfor skal vi adskilles kunne man så fristes til at spørge? Og det er jo svært at svare på med sikkerhed, for hvem kan regne motiverne ud, på et væsen der er så stort og almægtigt som Higgs feltet, som sandsynligvis har skab et uendeligt antal universer? Men personligt tror jeg, at det simpelt hen er fordi

MENINGEN MED LIVET

Er at opleve det! PUNKTUM….. meningen er et opleve det fra alle sider og alle perspektiver, og det kan vi kun, hvis vi har individuelle oplevelser af, hvad livet er. Der findes ikke gode oplevelser og dårlige oplevelser, og dine oplevelser og mine oplevelser. Der findes kun oplevelser, og alle er gode, fordi alle bidrager til at stille altets nysgerrighed på hvad er er og hvad der kan være.

BEVIDSTHED ER MOTORISERET AF ET SPØRGSMÅL

HVAD NU HVIS? Dette spørgsmål er årsag til alt hvad der er og alt hvad der bliver. Dette spørgsmål går igen i alt hvad der er, fra mennesker, til dyr, til planter og til sten. Og det er spørgsmålet der er fundamental i bevidsthed: Hvordan er det at være menneske? Hvordan er det at være en ko? Hvordan er det at være en bregne? Hvordan er det at være en sten…

Bevidsthed er et spørgsmål: “Hvordan er det at være mig”?

Artikel af Birger Grandahl

Det Spirituelle Mødested - Universet

Artikel af Birger Grandahl

Har du en go' kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

vip Lounge klub

Kom med i vores VIP lounge klub
og få eksklusive nyheder