Spring til indhold

PENGE

Går penge og Spiritualitet sammen?

Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet – Det Spirituelle Mødested

Det er en almindelig opfattelse, at penge og spiritualitet ikke går i spænd: “Hvis du er spirituel, bør du ikke have penge”, “Folk, der ønsker penge, er grådige og materialistiske”.

Men denne tankegang er skadelig. Faktisk kunne jeg ikke være mere uenig i disse påstande: penge skaber ikke i sig selv grådighed og materialisme. Efter min mening går penge og spiritualitet faktisk meget godt sammen, og sammen kan det bringe overflod ind i dit liv. Hvis vi føler (endda lidt), at penge er dårlige, har vi svært ved at skabe økonomisk overflod i vores liv.

Vi vil ubevidst føle, at vi skal holde penge på afstand, hvilket er det, der så vil vise sig i dit liv.
Vi vil opleve skyld, når vi tjener penge, og derved holde os fra at gøre det.
Vi vil aldrig kunne finde ro og balance omkring emnet penge.
Ingen af disse ovenstående tankegange er nogen fordelagtig måde at leve på! Og det er bestemt ikke spirituelt.

I denne artikel giver jeg dig fire eksempler på, hvorfor rigdom og spiritualitet er meget kompatible. Ved at forstå, at penge og spiritualitet supplerer hinanden, åbner du portene for at tiltrække flere penge til dit liv og kan nyde din overflod på en dyb og tilfredsstillende måde.

1. Din sjæl er uendeligt og er overflod i sig selv.

Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet – Det Spirituelle Mødested

Som et åndeligt væsen er du automatisk fri og er fuldstændig nok i dig selv. Med andre ord, din ånd er rig! Og fordi du er din ånd, er du også i dig selv rig og velhavende.

Ånden er det aspekt af os, der er forbundet med kærlighed, fred, lykke og lyksalighed. Tror du, at denne meget vigtige del af os identificerer sig med at være fattig?

Nej! Det er egoet – den lille selvværdsfølelse – der giver os mulighed for at føle os begrænsede (økonomisk såvel som intellektuelt, professionelt og på anden måde føle vi ikke har nok).

Et åndeligt liv er synonymt med et rigeligt liv et liv i overflod. Når vi tillader os selv at identificere os som rigelige indefra, skaber vi overflod i form af penge og rigdom i omverdenen.

2. Spiritualitet handler om overflod (lykke, kærlighed osv.), og det gør penge også.

Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet – Det Spirituelle Mødested

Din sjæl ønsker at ekspandere og vokse; det gør det ved at have mange livserfaringer. På denne måde er penge et værktøj, der giver dig mulighed for at leve et fuldt liv!

Betyder det så at penge gør alting perfekt? Nej. 
Betyder det, at penge er din kilde til lykke? Nej vel.
Det betyder ganske enkelt, at penge er et værktøj, der hjælper dig med at få de livserfaringer, du gerne vil have.

Penge er ikke svaret på alt, men de er heller ikke ubrugelige. Og at tænke på penge som “roden til alt ondt”, som man siger, vil ikke hjælpe dig på din vej. Tænk på det på denne måde: økonomiske ressourcer giver dig mulighed for at få mange livserfaringer. Den vækst, der opstår som følge af disse oplevelser, er fuldstændig tilpasset et åndeligt liv.

3. Penge er energimæssigt neutrale; det er energien bag, der tæller.

Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet – Det Spirituelle Mødested

Penge i sig selv er ikke gode eller dårlige. Det er papir! Det tager ikke bevidst beslutninger på egen hånd. Derfor er det neutralt. Det er den energi, som vi nærmer os vores økonomi med, der afgør, om penge føles “godt” eller “dårligt”.

Penge, der tjenes på andres bekostning, føles sandsynligvis urent, fordi de bruges på en egocentrisk, egoistisk måde – som føles energimæssigt  negativt.

Derimod føles penge, der er tjent på en måde, der tjener mennesker godt, fordi de bruges på en kærlig måde – hvilket føles energimæssigt positivt.

Hvis dine personlige handlinger med penge er ansvarlige og venlige, så er det præcis, hvad pengene bliver. Det er en forlængelse af din energi, så måden du vælger at bruge penge på er i sidste ende det, der bestemmer vibrationen, den bærer.

4. Det er muligt at forestille sig en verden, hvor størstedelen af pengene er i åndeligt bevidste hænder.

Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet – Det Spirituelle Mødested

Jeg hørte engang en kendt yogalærer sige, at vi som åndelige mennesker bør prioritere at skabe økonomisk overflod. “Efter alt,” sagde hun, “Forestil dig, hvordan verden ville se ud, hvis størstedelen af pengene var i åndeligt bevidste hænder.”

Denne tankegang var for mig skelsættende! Hvad hvis størstedelen af pengene i denne verden, blev brugt på livsbevarende måder? Kan du forestille mig, hvordan det ville være ?! At erkende, at denne måde at tænke på verden, er tilgængelig for os alle, er i sig selv kraftfuldt, og kan virkelig hjælpe med at omformulere vores forhold til penge.

Selvom der er mange eksempler på mennesker, der bruger penge på ikke -åndelige måder, er der også utallige eksempler på mennesker og virksomheder, der bruger deres rigdom til at hjælpe verden. Berømtheder jeg lige her og nu kommer til at tænke på, er Bill og Melinda Gates, Oprah, Angelina Jolie og Bono. og jeg ved der er mange andre.

Når du har penge, har du ressourcer til at række ud og hjælpe mange, mange mennesker. På et fundamentalt plan er det, hvad spiritualitet handler om.

Vi skal huske, at penge i sig selv ikke er gode eller dårlige; hvis du bruger penge på en måde, der forbedrer dit eget liv og andres liv, så vil det simpelthen være et kraftfuldt åndeligt redskab.

I kommentarerne herunder må du gerne fortælle os, hvad du synes om penge og spiritualitet, og hvordan du mener de supplerer hinanden.
Jeg ser frem til dit input!

Hvis du gerne vil vide, hvordan jeg kan hjælpe dig med at skabe økonomisk overflod indefra og ud, kan du klikke på knappen herunder.

Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Our World
Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested
Penge og Spiritualitet - Det Spirituelle Mødested

Husk at synes godt om Facebook siden
Tag et kig på sponsoren af Det spirituelle mødested Aloevera Portal Danmark. Lækre produkter med 100% naturlig Aloe vera.

Du kan søge og finde meget mere på den centrale søgeside

og vil du med på listen og blive markedsført så se priser og medlemskaberne her.

Der kommer løbende nye områder til med spændende behandlingsformer, nye rejser, arrangementer og nye produkter i webshoppen.

vip Lounge klub

Kom med i vores VIP lounge klub
og få eksklusive nyheder