Spring til indhold
REM re-mapping - Traumebehandling
REM re-mapping – Traumebehandling

DE SKJULTE TRAUMER

Det er ikke sikkert du ved du har et traume. Enten fordi du ikke ved hvad et traume egentlig er? Eller fordi du tror at et traume er noget så forfærdeligt invaliderende, at man næsten ikke kan fungere?

STORT ELLER LILLE T.

Man skelner imellem det man kalder stort T. Traumer og lille t traumer. De store T. Traumer, er dem jeg overfladisk beskrev ovenfor. Traumer, som har så stor indflydelse på hverdagen, at de nærmest er invaliderende. Her snakker vi om alvorlige bilulykker, voldtægt, tortur, voldeligt eller sexuelt misbrug, alvorligt misrøgt, forsømmelse, krigsoplevelser og tab af nærmeste via dødsfald.

Lille t. trauma er mindre ting. Og det er her mange tager fejl, når de siger at de ikke har traume. For selv om det kan være ganske små ting som forskrækkelser, skænderier, små bilulykker, mistet venner, eller mistet job. Så kan de påvirke os, lige så meget som de store.

HVORDAN OPSTÅR ET TRAUME

Find traume behandler på Det Spirituelle Mødested

Generelt siger man at der er 3. ingredienser i et traume: Smerte (fysisk eller psykisk) følelsen af håbløshed, samt følelsen af mistet kontrol med situationen. I en bilulykke vil man tidligt i hændelsen få følelsen af håbløshed (nu går det galt, det her overlever jeg ikke) Man vil opleve tabet af kontrol (bilen skrider, vælter, kurer og reagerer ikke på bremser og rat) man tænker måske på sin familie, som man efterlader hvis man dør, og oplever psykisk smerte derved. Og i slutningen af hændelsen oplever man fysisk smerte.

Disse 3 ingredienser er altid til stede i et traume, men der er en ingrediens mere. Hvis man oplever en traumatisk hændelse, kommer igennem den, og derefter får hændelsen bearbejdet. Hvis man snakker om hændelsen til familie og venner, hvis man tænker hændelsen grundigt igennem og måske endda vejer de chancer man havde (eller ikke havde) for at kontrollere situationen. Og hvis man går til en psykoterapeut eller psykiater og får talt ud om det. Så får man bearbejdet hændelsen, og så bliver det ikke til et traume

Men hvis man derimod ikke får snakket om det, hvis man ikke får tænkt det igennem, men bare lukker af for det, og ikke beskæftiger sig yderligere med det. Så bliver det ikke bearbejdet, og så sætter det sig som et traume.

HVAD ER ET TRAUME SÅ?

H:O:P:E. - (H)elp (O)vercome (P)ainfull (E)motions
H:O:P:E. – (H)elp (O)vercome (P)ainfull (E)motions

Vores underbevidsthed lagrer hukommelse i det man kalder indtryksbilleder. Et indtryksbillede indeholder ALT hvad der var i den hændelse, indtryksbilledet refererer til. Hvis vi for eksempel tager bilulykken som eksempel, så vil indtryksbilledet indeholde chokket hvor man først oplever at nu går det galt. Oplevelsen af fortvivlelse og håbløshed. Oplevelsen af psykisk smerte over måske at skulle efterlade sine børn uden forældre. Oplevelsen af tabet af kontrol over situationen. Oplevelsen af skræk og rædsel. Oplevelsen af fysisk smerte. Alle de forfærdelige lyde af skrigende metal der skraber og bumler hen over asfalten. Lugten af benzin og brændt gummi. Smagen af blod, benzin, sved, snavs og råddenskab fra knækkede tænder, og tusinde andre ting

Alt sammen bliver det lagret i et eneste indtryksbillede. Hvis man efterfølgende lukker af for hændelsen, hvis man ikke snakker om det, tænker på det, eller får professionel hjælp. Så bliver indtryksbilledet ikke bearbejdet, og så bliver det lagret i hukommelsen i fuld og uredigeret tilstand, med alt der var i den oprindelige hændelse af følelser og indtryk. Og derved er det blevet til et traume, som kan aktiveres af nutidige hændelser, der ligner bare EN af ingredienserne i traumet.

Hvis man for eksempel dufter lugten af Benzin, kan traumet reaktiveres med FULD STYRKE og med alle indtryk. Og problemet med et traume er, at det ikke fader ud, det mildnes ikke, og tiden læger ikke alle sår. Et 80 år gammelt traume, er nøjagtigt lige så stærkt som et 80 minutter gammelt traume. Og alt sammen fordi man aldrig fik bearbejdet hændelsen

Det Spirituelle Mødested
Det Spirituelle Mødested

MEN DET ER ALDRIG FOR SENT

Man kan lige så let behandle på et 80 år gammelt traume, som et 80 minutter gammelt traume. I traumebehandling tillader man klienten at bearbejde traumet, på den bedst mulige måde. De teknikker krop og sind normalt bruger, til at bearbejde traumatiske hændelser, kan efterlignes i behandlings øjemed, hvorved krop og sind, får en ny chance for at få traumet bearbejdet.


JEG ER TRAUMEBEHANDLER

Og er trænet i disse teknikker, og mange traumer, uagtet om de er stort T. eller lille t. kan opløses på få timer, eller få sessions.

DER ER EN VEJ UD AF MØRKET

GIV SLIP PÅ ALT DET, DER FORHINDRER DIG I AT VÆRE LYKKELIG.

REM re-mapping v/Birger Grandahl
REM re-mapping v/Birger Grandahl (Sjælens port)
Det Spirituelle Mødested

Husk at synes godt om Facebook siden
Tag et kig på sponsoren af Det spirituelle mødested Aloevera Portal Danmark. Lækre produkter med 100% naturlig Aloe vera.

Du kan søge og finde meget mere på den centrale søgeside

  • Find kurser
  • Find uddannelser
  • Find skole
  • Find webshops
  • Find foreninger
  • Find spirituelle rejser
  • Find butikker
  • Find Arrangementer
  • Find Messer
  • Find opskrifter

og vil du med på listen så se priser og medlemskaberne her.

Der kommer løbende nye områder til med spændende behandlingsformer, nye rejser, arrangementer og nye produkter i webshoppen 

REM re-mapping. Find din behandler, søg behandling - Det Spirituelle Mødested

vip Lounge klub

Kom med i vores VIP lounge klub
og få eksklusive nyheder